logo_eu_brand_bg
logo_op_brand_bg

мазна коса , сухи краища.

МАЗЕН СКАЛП

Причини за мазен скалп-мазна коса и как да разрешим проблема ?

От всички проблеми, които имаме с косата си, най-голямото предизвикателство може би е свръхпроизводството на себум (секрет, който произвеждат мастните жлези), което прави косата да изглежда мазна и без блясък

Мазните коси са тежки, нямат обем и обикновено лъщят, особено в корените и краищата им са сухи. Една от причините се намира точно под скалпа във фоликула на всеки косъм. Мастните жлези играят важна роля за поддържането на кожата и косата хидратирана и защитена.

ГРИЖА ЗА КОСАТА И ХИГИЕНА : Коса с мазен скалп се препоръчва да се мие на 2 или 3 дни като трябва да се фокусирате върху измиването на косата , а не на скалпа. Не втривайте и не масажирайте скалпа, ако можете. Миенете на косата всеки ден няма да реши проблема с мазната коса дори ще го влоши. Избирайте нежни шампоани с неутрално Ph.  

Препоръчително е да се използват специализирани шампоани против мазен скалп или против пърхот .Тези специализирани шампоани съдържат специални съставки като Бяла глина, лайм, лимонена трева, масло от чаено дърво и т.н които имат изключително благоприятно действие и спомагат да се намали омазняването и освежат сухите краища.

ЗА предпочитане в борбата с мазната коса и сухите краища е използването на Без сулфатни шампоани, колкото по малко вредни съставки съдържат толкова по добре. Не прекалявайте със стилизиращите продукти. Ограничете използването на маски или масла за коса, защото те спомагат да се омазнява косата допълнително.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *