logo_eu_brand_bg
logo_op_brand_bg

Сух скалп-СУХ ПЪРХОТ

Сухият скалп може да доведе до усещане за стягане, люспест скалп или симптоми, подобни на пърхот. Това са признаци, че кожата на главата ви е дехидратирана и се нуждае от влага.Това често е придружено от сърбеж и раздразнение, което може да варира от леко до интензивно.Често се среща при къдравите и чупливи коси.Има различни причини за сух скалп, често свързани с навиците на грижа за косата.

Силно активните шампоани могат да раздразнят скалпа и да го дехидратират.

 Сухият косъм се дължи на сухия скалп. Липсата на себум може да бъде вродена, при хората, които секретират по природа малко количество себум или придобита, когато сухотата е свързана с външна намеса: слънце, вятър, замърсяване, солена морска вода, къпане в басейн, сешоар с четка или твърде често изправяне на косата, боядисване и трайно къдрене.

Как да се справим със сухият скалп ?

Бъдете нежни с косата си, осигурявайте й редовно хидратиране, осигурявайте защита за скалпа, и внимателно подбирайте правилните продукти за вашата грижа за косата.Използвайки подходящи продукти за грижа за косата, обикновено помага за възстановяването на първоначалния баланс при сухия скалп и подтискането на появата на пърхот.Сухият скалп от своя страна може да се подобри драстично ако изберете правилен продукт, който да хидратира косъма и скалпа

Шампоанът а Preve Laboratories Dermo care при сух скалп и сух пърхот е добър вариант с активни съставки от лавандула, пироктон оламин и салицил които са доказани при борбата със сухият скалп и пърхот .

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *