logo_eu_brand_bg
logo_op_brand_bg

кОСОПАД , ВИДОВЕ , ПРИЧИНИ И РЕШЕНИЕ

ПРИЧИНИ за косопада :

 Генетични фактори

ОТ ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ МНОГО ОТ ПРЕБОЛЕДУВАЛИТЕ СOVID-19 имат сериозен косопад.

Стрес

Физически или психически, стресът се отразява на много процеси в нашето тяло.

 Хормонални проблеми -често срещан проблем за косопада .

 Дефицити в организма – При различни дефицити, е препоръчително да се храните с повече плодове и зеленчуци, както и да приемате допълнително добавки, но само при съгласуване със специалист.

Сезонен косопад – нормално е при смяната на сезоните да се появи косопад, като най силен е при преминаването от лято към есен и от есен към зима .

Некачествената козметика също оказва голямо влияние при косопада.

Най-разпространената форма на косопад това е Андрогенната алопеция. Тя е генетично обусловено състояние, характеризиращо се с постепенно изтъняване на космите в областта на фронто-окципиталната част на скалпа. Засегнати са и двата пола, като при мъжете се достига до етап на пълна загуба на окосмяването, докато при жените е налице само изтъняване и оредяване на космите.

Лечението след като се установи причината за косопада, трябва да започнем лечение и върху самата коса и скалп. Ние препоръчваме използването задължително на 2 продукта шампоан и интензивен серум за бърз растеж и предотвратяването загубата на коса в период на 6 седмици . видим ефект на 20 ден след започването на лечението при редовно използване от 3 пъти седмично.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *